Ubuntu:Feisty RO

From

Ghidul neoficial al debutantului Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn)

Noua versiune Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn) şi-a văzut apariţia pe 19 aprilie 2007. Acest ghid este o lucrare în permanentă evaluare. Este binevenit ajutorul vostru în testarea şi perfecţionarea acestui ghid.

Ghidul a fost creat de Chua Wen Kiat (Kuala Lumpur, Malaizia). În prezent este menţinut de Centrul Linux al Universităţii din Latvia şi de fiecare care e dispus să-l ajute.

Pentru a edita această pagină trebuie să fiţi înregistraţi .

Dacă aveţi careva întrebări, contactaţi-ne pe e-mail ubuntuguide -at- ubuntuguide.org.

Note generale

  1. Este un ghid neoficial al debutantului Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn), care în nici un caz nu este asociat cu Ubuntu sau Canonical Ltd.
  2. Dacă observaţi o fereastră înconjurată de o linie punctată albastră, înseamnă că trebuie să executaţi comenzile din Terminal (Applications -> Accessoires -> Terminal).
  3. Pentru a evita greşelile de tastare, copiază şi lipeşte comenzile în terminal (click dreapta pe comenzi -> "Copy" sau "Paste". De asemenea puteţi folosi Ctrl+C pentru a copia şi Shift+Insert pentru a lipi , sau doar selectaţi pentru a copia şi efectuaţi click pe butonul din mijloc pentru a lipi).
  4. "sudo" înseamnă execută comanda ca superutilizator. "sudo" va cere o parolă "Password:". Trebuie să introduce-ţi parola voastră de utilizator. Alternativ puteţi folosi gksudo.
  5. Dacă doriţi mai multă informaţie asupra unei comenzi, vă puteţi uita în manualul acesteia folosind comanda ”man”. Exemplu: man sudo va afişa informaţia despre comanda sudo.

-- Sergiu Zubco (C3LD Moldova) 10:01, 26 July 2007 (EEST)